Dobro jutro Srbijo sa Irenom i Ivanom

Na programu: 06:00 - 10:00 Muzika koju Srbija najviše voli
on_air.png

Apsolutno Romantično

Biografija

sa_snimanja_filma_profesionalac_001.jpg

Priča o grupi i pokušaj da se ista formira, datira još od 1997.godine. Osnivači “Apsolutno Romantično” su braća Petar i Zoran – Kina Alvirović. Krajem 1999. godine grupa počinje sa radom, i to kao duet, a kasnije i kao trio, sa perkusionistom i glumcem Nenadom Vujinovićem – Šešom. Tako je počelo predstavljanje novosadskoj publici po najpoznatijim gradskim klubovima. Promenili su neke članove, a njihov drugi album “Naša ulica u nebo se penje”, satkan je od 14 pesama. Producent je bio Rade Radivojević, a kao gost u duetskoj pesmi “Đoletova pesma”, pojavljuje se Đorđe Balašević.
Bend, sa sve više uspeha, deluje do 2004, kada umesto Ž. Glamoncanina u ekipu dolazi Kemal Arapovic – Moki. Iste godine nastupaju na prvom Zrenjaninskom festivalu, zajedno sa Kornelijem Batom Kovačom i tu zauzimaju najbolje moguće – drugo mesto (pošto je prvo uvek prodato).

Film “Apsolutno Romantično” Andrije Dimitrijevića, Danice Aćimović i Miše Miloševića prikazan je na pedesetom festivalu dokumentarnog filma u Beogradu od 27-31 marta 2003. godine

Slušajte nas