Popodne na Ti sa Vesnom

Na programu: 13:00 - 16:00 Trenutno na programu: Dejan Cukić - Ja bih da pevam
Vesna_onair.png

Van Gogh

Biografija

van_gog__novi_spot.jpg

 

Van Gogh

 je srpska rok grupa koja je nastala 1986. i najveću popularnost doživela u drugoj polovini devedesetih.

Grupu su osnovali gitarista Zvonimir Đukić Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević u januaru 1986. Krajem iste godine izašao je prvi album benda, Van Gogh. Ubrzo nakon toga grupa prestaje sa radom.

Zvonimir Đukić je obnovio Van Gogh 1990. godine, i grupa izdaje singl "Gubiš me". Tokom 1991. pojavljuje se album Svet je moj, na kome je pored gitare Đukić preuzeo i ulogu pevača. Pored njega od originalne postave je ostao samo Srboljub Radivojević, a na albumu su svirali i klavijaturista Vlada Barjaktarević, basista Aleksandar Barać i veliki broj gostiju.

Na sledeća dva studijska albuma Strast (1993) i Hodi (1996) grupa je svedena na trio Đukić/Barać/Radivojević. Međutim, nakon toga Barać napušta grupu. 1999. godine izlazi album Opasan ples. Novi basista grupe postao je Dušan Bogović, ali i njega je ubrzo zamenio Dragan Ivanović. Krajem 2002. godine izašao je album DrUnder.

Nakon pauze od skoro četiri godine sedmi studijski album grupe Van Gogh, nazvan Kolo, pojavio se u prodaji 24. maja 2006.

Diskografija

Van Gogh (1986)
Svet je moj (1991)
Strast (1993)
Tragovi prošlosti (1995) - kompilacija
Hodi (1996)
No Comment (1997) - uživo
Opasan ples (1999)
Happy New Ear (2001) - uživo
DrUnder (2002)
Kolo (2006)

Slušajte nas